Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

50 Години СУ “Никола Вапцаров”

На 06.12.2019г. СУ „Никола Вапцаров” отбеляза своята 50-та годишнина с празнична програма в НЧ „Христо Ботев-1905”.

В далечната 1969 г. в квартал „Гагарин” отваря врати 42-ро основно училище. Година след откриването си то получава името на големия български поет Никола Вапцаров. През годините става популярно с уникалността си при налагане на паралелки, които са единствени не само за града под тепетата, но и в страната.

От 20 г. в училището се обучават ученици за професия „бижутер”, а през 2003 година се дипломират първите и единствени в България „ювелири”. 50-ият юбилей на училището бе отбелязан с богата програма, продължила близо час и половина. Концертът обедини бивши и настоящи ученици и учители, които представиха различни изпълнения-песни, танци, стихотворения и приветствия.

Поздравиха всички ученици и учители по повод половинвековния юбилей на СУ „Никола Вапцаров“. Пожелаха им да следват дългогодишните традиции на училището, да имат много творчески успехи и нови постижения, да бъдат горди и достойни последователи на своя патрон! След което бе връчен почетен плакет на директора г-жа Елена Александрова по случай 50-тата годишнина на учебното заведение.

Оставете коментар