Последни новини

ОТ КОЛЕДНИЯ БАЗАР, ПРОВЕДЕН НА 21.12.2022 г.

СЪБРАХМЕ 2600.00 ЛЕВА.

 

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ВКЛЮЧИХА!!!

Училищно настоятелство

 

С много настроение, песни и танци се проведе Коледния концерт и базар в училището. Специални гости на тържеството бяха  – господин Стоян Алексиев – кмет на район „Северн“, госпожа Елена Александрова – дългогодишен директор на училището. След концерта гостите имаха възможността да си закупят от вкусотиите направени от нашите деца и родители както и от прекрасните изделия сътворени от сръчните ръце на учениците ни.

Пловдивски кмет гостува на Коледен концерт и базар

в СУ „Никола Вапцаров“ 

 

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ И БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР

ПОКАНА

Седмицата на патрона в резюме

Телевизионното предаване „Ние Вапцаровци“ закри седмицата на патрона. Рубриките бяха от различни области – Новини, Сортна емисия, Танци, Музика, Прогноза за времето, Господари на ефира, Мода. Всички те бяха поднесени интересно от нашите талантливи ученици.

 

Седмицата на патрона продължава с награждаване от  директора на училището, г-н Стратиев, на отлично представилите се ученици в различни области на училищния ни живот – спорт, рисуване, графичен дизайн, писане на есе.

В седмицата на патрона, нашите „Калинки“,  отново ни зарадваха с купа!!!

Вълнуваща среща на  учениците с поета Иван Странджев

 

ПОКАНА

И нека Коледните работилници започнат сега- клуб “Сръчковци”!

На театър с осми и девети клас

Емоционална среща в пловдивско училище

В Деня на будителите, урок по родолюбие в Голямата базилика, с 5б, 6б и г-жа А.Доневска!

Посещение на осмокласници и деветокласници от клуб „В света на изкуството“ в НБ „Иван Вазов“ по случай Деня на народните будители

 

Уроци по национално достойнство На 28. 10. 2022 г. учениците от гимназиален етап в СУ „Н. Вапцаров“ се включиха в проект на тема „Будителите и ние“. Те споделиха подбрана от тях информация за личност от нашето възрожденско минало, която за тях е интересна и вдъхновяваща. Бяха проведени беседи в горните класове за смисъла на предстоящия празник. Учениците си припомниха, а някои от тях и научиха, че датата 1 ноември, която е избрана за честването на официалния празник – Ден на народните будители, е свързана с духовния покровител на българския народ Св. Иван Рилски. През междучасията в училище звучаха възрожденски песни, които привнесоха висок дух, празнична атмосфера и усещане за национално достойнство.

На 31.10.2022г  в СУ „Никола Вапцаров, ще се проведе обучение на учителите   на тема:

„Модели за работа с деца с девиантно и делинквентно поведение и тяхното семейство и тяхното приложение в образователната система”

Вълнуваща среща  на децата от  ДГ „Космонавт“ и четвъртокалсниците в нашето училище

    Ученици от Пловдив се срещнаха с миналото в „Малтепе“

                               

     Лекоатлетически турнир на СКЛА“Тракия“‘- Приключение, домакинстван от „Тракия“! Най-добрите клубове от България и гости от Сърбия премериха сили днес в Пловдив. Отлично представяне на Калинките на „Вапцаров“! Златни на момчета -щафета 4х100 м.,Бронзови на 4х100м момичета. 3 и 4 място на скок на височина момичета! 4, 5, 6 място на 200м. момчета. 3 място щафета 2х200м. Благодарности, момичета и момчета, чудесни сте!

 Голям успех за нашите „Калинки“ и г-н Васил Савов

 

15-ТИ СЕПТЕМВРИ Е…….!

          Традиция, приемственост и надежда- днес 15 септември бе особено вълнуващ за учениците, родителите и учителите на СУ “ Н. Вапцаров”. Дългогодишният ни директор госпожа Елена Александрова предаде тържествено ключа на училището на младия и амбициозен директор господин Стоян Стратиев . Една легенда си отива, но идва и надеждата за нова. Вълнение, сълзи, усмивки и надежди- честита да ни е новата учебна година!

                         

                                          Скъпи ученици, уважаеми родители!
       Ръководството на СУ „Никола Вапцаров“ Ви уведомява, че откриването на
новата учебна 2022/2023 година ще се състои на 15.09.2022 г. от 9:00 часа в
двора на училището.

     Ръководството и учителите на СУ „Никола Вапцаров“пожелават на всички ученици, родители и учители здраве и успешна учебна година!

 

 

Само две училища ще имат прием след 10 клас

С много обич изпратиха легендарна пловдивска директорка на заслужен отдих

 

 – Тържествено изпращане на 7-ми клас! Здравей 8-ми клас!

Заповядайте в:

1. Единствената бижутерска паралелка в България – професия „Бижутер“;

2. Паралелка „Графичен дизайн „.

Очакваме Ви!

Сълзи и усмивки в пловдивското СУ „Никола Вапцаров“

 

 

 

Пловдивски ученици вървяха 17 км пеша

 

Днес, 19.05.22г., се проведе традиционния спортен празник и за пръв път победителят на Маршовата песен получи знамето на училището !!!

    Кулминацията на Спортния празник беше волейболният мач между учители и ученици, завършил в полза на учителите !

   Благодарим на всички,които взеха участие !

   На 19.04.2022г се проведе благотворителен Великденски концерт и базар. За поредна година деца, учители и родители направиха незабравим празник.

Светли празници!

 

    На 12- ти и 13-ти април в СУ „ Никола Вапцаров “ се провежда обучение на ученици от единствената в страната паралелка „ Бижуртер “, под ръководството на майстори бижутери на филигран от Берковица. По инициатива на Асоциацията „ Фестивалите на България “ с председател г-жа Илияна Щерева-Иванова, по проект „ Филигран: изкуство, традиция, занаят “, с подкрепата на Национален фонд „ Култура “.

В продължение на два дни едни от най-изявените майстори на филигран – Стефан Стефчев, Албена Стефчева и Цеца Дамянова, ще покажат техники и инструменти, специфични за изработването на уникалните изделия от филигран.

Учениците ще имат възможността сами да подготвят материала и да изработят изделие от филигран, с което ще се докоснат до тънкостите на един загиващ за България занаят.

 https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Abiturienti-ot-Vapcarov-iznenadaha-lyubimata-si-klasna-1241820

 

Посещение на Епископската базилика на ученици от клуба по интереси „ В света на изкуството”

 Колективът на СУ „Никола Вапцаров“ и неговите ученици отбелязаха Световния ден на водата – 22.03

Резултати от областния кръг на олимпиадата по физика – 2021/2022 уч. година

4.03.2022г.-ден на таланта.

Урок по география с  гости от Азия -6.а клас

     Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка“. Тя символизира неприемането на тормоз и насилие в училище. Днес 23.02.2022 г., за поредна година, в СУ „Никола Вапцаров“ отбелязахме Деня на розовата фланелка. Всички бяха облечени в розово, беше организирана изложба с изработени от учениците табла. На тези табла всеки клас изрази своето виждане за това, какво символизира розовата фланелка. Децата проявиха много креативност и се справиха отлично с възложената задача. Класните ръководители припомниха на своите ученици смисъла на честването на този ден и ги запознаха с някои основни начини за справяне с тормоза и насилието в училище.

 
 

 

29.11-3.13.21г. – СЕДМИЦАТА НА ПАТРОНА

Лекоатлетите на „Вапцаров“

    За поредна 10-та година на върха в Националната кросова верига с купата за най-масово участие от СУ и с много индивидуални купи на Гран При !!!

  Браво и огромно „Благодаря“ на лекоатлетите на „Вапцаров“,  които въпреки трудните условия и пандемични забрани намериха сили, желание и любов към спорта и училището, тренираха и постигнаха тези резултати! Гордея се с вас, Калинки! Напред и нагоре! Честито, Вапцаровци!

Клуб „В света на изкуството”

         По време на дистанционното обучение през месец ноември ученици от клуб „ В света на изкуството” при СУ „Никола Вапцаров”  в няколко последователни дни четоха в училище творби от Никола Вапцаров. Интересно и радващо беше, че децата, които не са изучавали досега творчеството на поета, бързо откриха в стиховете на огняроинтелигента  своя лична вселена, която ги привлече с искреността и с непосредствеността си.  Оказа се, че тези „откраднати” срещи ги приближиха един към друг, направиха ги приятели.  А светът на поезията беше споделен.

English club

  Клубовете по английски език на госпожа Кирова и госпожа Костова участваха активно в различни инициативи в седмицата на патрона- в състезанието My school, писаха стихове на английски и направиха презентации за Никола Вапцаров.Благодарим, деца, за вашата активност!

20.05.2021 г. – Ден на таланта в СУ“Никола Вапцаров“

« на 2 »

На среща с ученици от 7. и 8. клас от СУ „Никола Вапцаров“ Александър Секулов разкри тайната на успешния роман… А тя се оказа – първото изречение…

Общуването, което е така важно и определящо в живота ни, писането, какво е да си артист в широкия смисъл на думата, да си баща, първата любов, която не се забравя, защо писателят пътува с яхта всяка година, щастието – това бяха темите, около които се въртеше непринуденият разговор с учениците… Всички тези теми, разбира се, се обединиха около книгите… И всеки си тръгна, съхранил нещо ценно за себе си….

Отговори на задачите от Националното състезание „Европейско кенгуру“ – I – IV клас

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с COVID-19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 04.03.2021 г. към 04.03.2021

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

No Images found.

 

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с COVID-19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 01.03.2021 г.

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с COVID-19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 25.02.2021 г.

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с COVID-19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 23.02.2021 г.

Заповед на министъра-обучение в присъствена форма

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с Covid – 19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 12.02.2021 г.

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с Covid – 19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 14.12.2020 г.

Днес, 04.12.2020 г. СУ „Никола Вапцаров“-Пловдив става на 51 години! Достойна възраст! През тези години хиляди ученици са получили вдъхновение, знания, обич, стотици учители са раздавали знанията и любовта си на тях-нашите деца !

Днешният празник е различен от всички до сега – дигитален, дистанционен, тъжен….Тази година ни даде много като дигитализация, електронни уроци, но и ни показа, колко са важни непосредствените човешки контакти. Разбрахме, колко е хубаво да сме заедно в класната стая, колко е хубаво да можем да се прегърнем, да се смеем, а дори и да поплачем!

Скъпи ученици, учители, колеги-честит празник! Нека си пожелаем да празнуваме отново заедно, ръка за ръка, рамо до рамо, сърце до сърце! Нека на следващия Патронен празник да можем да се прегърнем и щастливи да рецитираме „Вяра“, „…..че утре ще бъде живота по-хубав, живота по-мъдър!…..“

Вярвам в това! Бъдете здрави!

Елена Александрова

Във връзка с Патронния празник на училището учениците от 3 а клас-група ЦДО с учител Катерина Сапунджиева работиха върху проект:“Пиша на глаголица“- стихотворение на Вапцаров.

 

 

Към дата 25.11.20г. в училището има четири регистрирани случая на положителни за Covid-19, от които един на ученик от 10 клас – вече е излекуван и трима учители с изтекъл период на карантиниране. Един от учителите вече е на работа – напълно излекуван, а другите двама продължават лечението си в домашни условия.

Към  дата 25.11.2020г. има 6 карантинирани деца, които са контактни на носители на Covid-19.

 

 

От утре 24.11.2020г. до 04.12.2020г. всички ученици от 5 до 12 клас са на обучение в електронна среда

Информация към 11.11.2020 г. за епидемиологичната обстановка в СУ“Н.Вапцаров“

Информация към 04.11 за епидемиологичната обстановка в СУ“Н.Вапцаров“

Информация към 03.11.20г. за епидемиологичната обстановка в СУ“Н.Вапцаров“

Към  дата 29.10.2020г. – информация за епидемиологичната обстановка в СУ“Никола Вапцаров“

Към дата 26.10.2020г. – информация за епидемиологичната обстановка в СУ“Никола Вапцаров“

Към дата 21.10.20202г.-информация за епидемиологичната обстановка в СУ“Никола Вапцаров“

Свободни места в училище към 30.09.2020г.

Към дата 15.10.2020г. – информация относно епидемиологичната обстановка в СУ „Никола Вапцаров“  

Към дата 13.10.2020г. – информация относно епидемиологичната обстановка в СУ „Никола Вапцаров“  

 

Информация относно епидемиологичната обстановка, свързана с Covid – 19 в СУ „Никола Вапцаров“ Пловдив

 

Информация за родителите:

На този адрес, родителите ще получат информация относно закупени и неизползвани купони:

https://www.lalev.org/faq

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Насочване на ученици, завършили VII клас, с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности и ученици от домове за деца, лишени от родителска грижа, и от центровете за настаняване от семеен тип и настанени в приемни семейства

 

Съдържание на новината:

Предвид обявеното извънредно положение в РБългария, усложнената епидемологична ситуация, издадените заповеди на министъра на здравеопазването и указанията на Министерство на образованието и науката, комисията ще приема документи от 04 май 2020 г. до 21 май 2020 г. при специфична организация на работа, която подробно е описана и публикувана, ведно с образци на заявления и списъци на заболявания, на сайта на Регионално управление на образованието – Пловдив, раздел „Новини“ и в раздел „Прием“, подраздел „ План-прием в VIII клас“

ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ – 13.03.2020

 

3 март-свободата на България

“Аз съм България.Вярвайте ми помнете ме и ме носете в песните си!”-с тези думи започна празникът на Освобождението в СУ”Никола Вапцаров”.Последвани от “Аз съм българче”,в изпълнение на най-малките и “Опълченците на Шипка” от седмокласниците.Вокалната група развълнува всички с изпълнението на “Хубава си моя горо”,””Боят настана” и “Къде си вярна ти,любов народна”.Директорката честити празника на всички и призова да помнят и обичат родината си,да бъдат горди с това,че са българи.

Честит празник!

На 06.12.2019г.  СУ „Никола Вапцаров” отбеляза своята 50-та годишнина с празнична програма в НЧ „Христо Ботев-1905”. В далечната 1969 г. в квартал „Гагарин” отваря врати 42-ро основно училище. Година след откриването си то получава името на големия български поет Никола Вапцаров. През годините става популярно с уникалността си при налагане на паралелки, които са единствени не само за града под тепетата, но и в страната. От 20 г. в училището се обучават ученици за професия „бижутер”, а през 2003 година се дипломират първите и единствени в България „ювелири”.50-ият юбилей на училището бе отбелязан с богата програма, продължила близо час и половина. Концертът обедини бивши и настоящи ученици и учители, които представиха различни изпълнения-песни, танци, стихотворения и приветствия.
Поздравиха всички ученици и учители по повод половинвековния юбилей на СУ „Никола Вапцаров“. Пожелаха им да следват дългогодишните традиции на училището, да имат много творчески успехи и нови постижения, да бъдат горди и достойни последователи на своя патрон! След което бе връчен почетен плакет на директора г-жа Елена Александрова по случай 50-тата годишнина на учебното заведение.

« на 2 »

На 17.10.2019 учениците от 9 и 10 класове участваха в кампания за популяризиране на военната професия“Бъди войник“

Браво на нашите млади огнеборци!

10.06.2019 -Награда в категория „Директор на образователна институция“

За пети пореден път Регионалното управление на образованието отличи педагогически специалисти и школски шефове от Пловдив и областта за постигнати високи резултати. Плакет, почетна грамота и поздравителен адрес получи и г-жа  Елена Александрова – директор на  СУ „Никола Вапцаров“

Продължават събитията свързани със 50- годишния юбилей на СУ“Н.Вапцаров“, като в Деня на Европа се проведе Ден на Английския език.Бяха наградени участниците в конкурса за плакат,презентация или макет на тема „My patron-my inspiration“.Проведе се състезание „My school“между V a и Vб класове.Учениците провериха своите знания за историята на училището и патрона Никола Вапцаров чрез използване на интерактивната платформа „Kahoot“

 Спортен празник-30.04.2019г.

На 23.04.2019 г. се проведе Великденски концерт с участието на деца от всички класове. С песни,танци и стихове талантливите ни ученици поздравиха всички учители, родители и гости.

Прекрасните изделия направени от ученици и родели бяха разпродадени на благотворителния базар.

Благодарим за прекрасното настроение!

 

На 13.04.2019 г. учениците от 3. А клас проведоха Час на класа – „Съдът отблизо „ в Пловдивския апелативен съд . Децата участваха в импровизирано дело като бяха съдии, прокурори и адвокати. Запознаха се с начините за обработка на веществени доказателства и с различните професии в съда.

В съботната работилница сръчните вапцаровци украсяваха свещи с природни материали.

Баба Марта и 3.-ти март в училище.