Последни новини

Само две училища ще имат прием след 10 клас

С много обич изпратиха легендарна пловдивска директорка на заслужен отдих

 

 – Тържествено изпращане на 7-ми клас! Здравей 8-ми клас!

Заповядайте в:

1. Единствената бижутерска паралелка в България – професия „Бижутер“;

2. Паралелка „Графичен дизайн „.

Очакваме Ви!

Сълзи и усмивки в пловдивското СУ „Никола Вапцаров“

 

 

 

Пловдивски ученици вървяха 17 км пеша

 

Днес, 19.05.22г., се проведе традиционния спортен празник и за пръв път победителят на Маршовата песен получи знамето на училището !!!

    Кулминацията на Спортния празник беше волейболният мач между учители и ученици, завършил в полза на учителите !

   Благодарим на всички,които взеха участие !

   На 19.04.2022г се проведе благотворителен Великденски концерт и базар. За поредна година деца, учители и родители направиха незабравим празник.

Светли празници!

 

    На 12- ти и 13-ти април в СУ „ Никола Вапцаров “ се провежда обучение на ученици от единствената в страната паралелка „ Бижуртер “, под ръководството на майстори бижутери на филигран от Берковица. По инициатива на Асоциацията „ Фестивалите на България “ с председател г-жа Илияна Щерева-Иванова, по проект „ Филигран: изкуство, традиция, занаят “, с подкрепата на Национален фонд „ Култура “.

В продължение на два дни едни от най-изявените майстори на филигран – Стефан Стефчев, Албена Стефчева и Цеца Дамянова, ще покажат техники и инструменти, специфични за изработването на уникалните изделия от филигран.

Учениците ще имат възможността сами да подготвят материала и да изработят изделие от филигран, с което ще се докоснат до тънкостите на един загиващ за България занаят.

 https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Abiturienti-ot-Vapcarov-iznenadaha-lyubimata-si-klasna-1241820

 

Посещение на Епископската базилика на ученици от клуба по интереси „ В света на изкуството”

 Колективът на СУ „Никола Вапцаров“ и неговите ученици отбелязаха Световния ден на водата – 22.03

Резултати от областния кръг на олимпиадата по физика – 2021/2022 уч. година

4.03.2022г.-ден на таланта.

Урок по география с  гости от Азия -6.а клас

     Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка“. Тя символизира неприемането на тормоз и насилие в училище. Днес 23.02.2022 г., за поредна година, в СУ „Никола Вапцаров“ отбелязахме Деня на розовата фланелка. Всички бяха облечени в розово, беше организирана изложба с изработени от учениците табла. На тези табла всеки клас изрази своето виждане за това, какво символизира розовата фланелка. Децата проявиха много креативност и се справиха отлично с възложената задача. Класните ръководители припомниха на своите ученици смисъла на честването на този ден и ги запознаха с някои основни начини за справяне с тормоза и насилието в училище.

 
 

 

29.11-3.13.21г. – СЕДМИЦАТА НА ПАТРОНА

Лекоатлетите на „Вапцаров“

    За поредна 10-та година на върха в Националната кросова верига с купата за най-масово участие от СУ и с много индивидуални купи на Гран При !!!

  Браво и огромно „Благодаря“ на лекоатлетите на „Вапцаров“,  които въпреки трудните условия и пандемични забрани намериха сили, желание и любов към спорта и училището, тренираха и постигнаха тези резултати! Гордея се с вас, Калинки! Напред и нагоре! Честито, Вапцаровци!

Клуб „В света на изкуството”

         По време на дистанционното обучение през месец ноември ученици от клуб „ В света на изкуството” при СУ „Никола Вапцаров”  в няколко последователни дни четоха в училище творби от Никола Вапцаров. Интересно и радващо беше, че децата, които не са изучавали досега творчеството на поета, бързо откриха в стиховете на огняроинтелигента  своя лична вселена, която ги привлече с искреността и с непосредствеността си.  Оказа се, че тези „откраднати” срещи ги приближиха един към друг, направиха ги приятели.  А светът на поезията беше споделен.

English club

  Клубовете по английски език на госпожа Кирова и госпожа Костова участваха активно в различни инициативи в седмицата на патрона- в състезанието My school, писаха стихове на английски и направиха презентации за Никола Вапцаров.Благодарим, деца, за вашата активност!

20.05.2021 г. – Ден на таланта в СУ“Никола Вапцаров“

« на 2 »

На среща с ученици от 7. и 8. клас от СУ „Никола Вапцаров“ Александър Секулов разкри тайната на успешния роман… А тя се оказа – първото изречение…

Общуването, което е така важно и определящо в живота ни, писането, какво е да си артист в широкия смисъл на думата, да си баща, първата любов, която не се забравя, защо писателят пътува с яхта всяка година, щастието – това бяха темите, около които се въртеше непринуденият разговор с учениците… Всички тези теми, разбира се, се обединиха около книгите… И всеки си тръгна, съхранил нещо ценно за себе си….

Отговори на задачите от Националното състезание „Европейско кенгуру“ – I – IV клас

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с COVID-19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 04.03.2021 г. към 04.03.2021

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

 

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с COVID-19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 01.03.2021 г.

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с COVID-19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 25.02.2021 г.

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с COVID-19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 23.02.2021 г.

Заповед на министъра-обучение в присъствена форма

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с Covid – 19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 12.02.2021 г.

Информация относно епидемиологичната обстановка , свързана с Covid – 19 в СУ „Никола Вапцаров“ към 14.12.2020 г.

Днес, 04.12.2020 г. СУ „Никола Вапцаров“-Пловдив става на 51 години! Достойна възраст! През тези години хиляди ученици са получили вдъхновение, знания, обич, стотици учители са раздавали знанията и любовта си на тях-нашите деца !

Днешният празник е различен от всички до сега – дигитален, дистанционен, тъжен….Тази година ни даде много като дигитализация, електронни уроци, но и ни показа, колко са важни непосредствените човешки контакти. Разбрахме, колко е хубаво да сме заедно в класната стая, колко е хубаво да можем да се прегърнем, да се смеем, а дори и да поплачем!

Скъпи ученици, учители, колеги-честит празник! Нека си пожелаем да празнуваме отново заедно, ръка за ръка, рамо до рамо, сърце до сърце! Нека на следващия Патронен празник да можем да се прегърнем и щастливи да рецитираме „Вяра“, „…..че утре ще бъде живота по-хубав, живота по-мъдър!…..“

Вярвам в това! Бъдете здрави!

Елена Александрова

Във връзка с Патронния празник на училището учениците от 3 а клас-група ЦДО с учител Катерина Сапунджиева работиха върху проект:“Пиша на глаголица“- стихотворение на Вапцаров.

 

 

Към дата 25.11.20г. в училището има четири регистрирани случая на положителни за Covid-19, от които един на ученик от 10 клас – вече е излекуван и трима учители с изтекъл период на карантиниране. Един от учителите вече е на работа – напълно излекуван, а другите двама продължават лечението си в домашни условия.

Към  дата 25.11.2020г. има 6 карантинирани деца, които са контактни на носители на Covid-19.

 

 

От утре 24.11.2020г. до 04.12.2020г. всички ученици от 5 до 12 клас са на обучение в електронна среда

Информация към 11.11.2020 г. за епидемиологичната обстановка в СУ“Н.Вапцаров“

Информация към 04.11 за епидемиологичната обстановка в СУ“Н.Вапцаров“

Информация към 03.11.20г. за епидемиологичната обстановка в СУ“Н.Вапцаров“

Към  дата 29.10.2020г. – информация за епидемиологичната обстановка в СУ“Никола Вапцаров“

Към дата 26.10.2020г. – информация за епидемиологичната обстановка в СУ“Никола Вапцаров“

Към дата 21.10.20202г.-информация за епидемиологичната обстановка в СУ“Никола Вапцаров“

Свободни места в училище към 30.09.2020г.

Към дата 15.10.2020г. – информация относно епидемиологичната обстановка в СУ „Никола Вапцаров“  

Към дата 13.10.2020г. – информация относно епидемиологичната обстановка в СУ „Никола Вапцаров“  

 

Информация относно епидемиологичната обстановка, свързана с Covid – 19 в СУ „Никола Вапцаров“ Пловдив

 

Информация за родителите:

На този адрес, родителите ще получат информация относно закупени и неизползвани купони:

https://www.lalev.org/faq

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Насочване на ученици, завършили VII клас, с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности и ученици от домове за деца, лишени от родителска грижа, и от центровете за настаняване от семеен тип и настанени в приемни семейства

 

Съдържание на новината:

Предвид обявеното извънредно положение в РБългария, усложнената епидемологична ситуация, издадените заповеди на министъра на здравеопазването и указанията на Министерство на образованието и науката, комисията ще приема документи от 04 май 2020 г. до 21 май 2020 г. при специфична организация на работа, която подробно е описана и публикувана, ведно с образци на заявления и списъци на заболявания, на сайта на Регионално управление на образованието – Пловдив, раздел „Новини“ и в раздел „Прием“, подраздел „ План-прием в VIII клас“

ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ – 13.03.2020

 

3 март-свободата на България

“Аз съм България.Вярвайте ми помнете ме и ме носете в песните си!”-с тези думи започна празникът на Освобождението в СУ”Никола Вапцаров”.Последвани от “Аз съм българче”,в изпълнение на най-малките и “Опълченците на Шипка” от седмокласниците.Вокалната група развълнува всички с изпълнението на “Хубава си моя горо”,””Боят настана” и “Къде си вярна ти,любов народна”.Директорката честити празника на всички и призова да помнят и обичат родината си,да бъдат горди с това,че са българи.

Честит празник!

На 06.12.2019г.  СУ „Никола Вапцаров” отбеляза своята 50-та годишнина с празнична програма в НЧ „Христо Ботев-1905”. В далечната 1969 г. в квартал „Гагарин” отваря врати 42-ро основно училище. Година след откриването си то получава името на големия български поет Никола Вапцаров. През годините става популярно с уникалността си при налагане на паралелки, които са единствени не само за града под тепетата, но и в страната. От 20 г. в училището се обучават ученици за професия „бижутер”, а през 2003 година се дипломират първите и единствени в България „ювелири”.50-ият юбилей на училището бе отбелязан с богата програма, продължила близо час и половина. Концертът обедини бивши и настоящи ученици и учители, които представиха различни изпълнения-песни, танци, стихотворения и приветствия.
Поздравиха всички ученици и учители по повод половинвековния юбилей на СУ „Никола Вапцаров“. Пожелаха им да следват дългогодишните традиции на училището, да имат много творчески успехи и нови постижения, да бъдат горди и достойни последователи на своя патрон! След което бе връчен почетен плакет на директора г-жа Елена Александрова по случай 50-тата годишнина на учебното заведение.

« на 2 »

На 17.10.2019 учениците от 9 и 10 класове участваха в кампания за популяризиране на военната професия“Бъди войник“

Браво на нашите млади огнеборци!

10.06.2019 -Награда в категория „Директор на образователна институция“

За пети пореден път Регионалното управление на образованието отличи педагогически специалисти и школски шефове от Пловдив и областта за постигнати високи резултати. Плакет, почетна грамота и поздравителен адрес получи и г-жа  Елена Александрова – директор на  СУ „Никола Вапцаров“

Продължават събитията свързани със 50- годишния юбилей на СУ“Н.Вапцаров“, като в Деня на Европа се проведе Ден на Английския език.Бяха наградени участниците в конкурса за плакат,презентация или макет на тема „My patron-my inspiration“.Проведе се състезание „My school“между V a и Vб класове.Учениците провериха своите знания за историята на училището и патрона Никола Вапцаров чрез използване на интерактивната платформа „Kahoot“

 Спортен празник-30.04.2019г.

На 23.04.2019 г. се проведе Великденски концерт с участието на деца от всички класове. С песни,танци и стихове талантливите ни ученици поздравиха всички учители, родители и гости.

Прекрасните изделия направени от ученици и родели бяха разпродадени на благотворителния базар.

Благодарим за прекрасното настроение!

 

На 13.04.2019 г. учениците от 3. А клас проведоха Час на класа – „Съдът отблизо „ в Пловдивския апелативен съд . Децата участваха в импровизирано дело като бяха съдии, прокурори и адвокати. Запознаха се с начините за обработка на веществени доказателства и с различните професии в съда.

В съботната работилница сръчните вапцаровци украсяваха свещи с природни материали.

Баба Марта и 3.-ти март в училище.

27.02.2019- „Не на насилието в училище“

„Занаятът влиза в махалата”, или как кабинет по география се превръща в „работилница за творения”.

УСПЕХ И ОТСЪСТВИЯ ЗA ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК-V-XII КЛАСОВЕ

Математика в живота

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ОТ РОДИТЕЛ

*********************************************************************************************************

 На 19. 12.2018 от 17.00 ч. СУ“Никола Вапцаров “  Ви кани на  КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ И БАЗАР.

Събраните средства  ще се използват за изграждане на „Зона на младите изследователи и природолюбители“ на третия етаж в училището.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

На престижното международно състезание „NASA space challenge 2018“ , на което 130 държави едновременно се състезаваха нашите ученици – Християн Матеев – 6б, Иван Пенков – 6б  и Габриела Атанасова – 7а,  спечелиха специалната награда.

 

Във връзка с  националната седмица на четенето на 25.10.2018г. учениците от 5 и 7 клас представиха драматизация на мита „Ябълката на раздора“ и етюд от главата „Радини вълнения“ от романа „Под игото“. Шестокласниците споделиха с публиката  своите любими книги и герои. Накрая завършиха с игра с публиката-познай цитат от изучена творба.  Имаше награди за най-добре представилите се.

Проект „Иновативни училища“-2017/2018 уч.година

Месец април: Съвместен проект на 2.б и 8.а  – „Четем и творим заедно“

19.04.2018г.-Концерт под наслов „Бъди независим!“Северен“ е срещу дрогата“  се проведе в парк „Рибница “ с участието на СУ“Н.Вапцаров“-вокална група“Елисавета“ с ръководител Кирил Шопов

18.04.2018г-Иновативен час по география с г-жа Доневска-представяне на Мароко, Нигерия, Египет и ЮАР.

На 28.03.2018г. се проведе  традиционният Великденски концерт и базар.


 

Гости от Азия