Последни новини

 

Информация за родителите:

На този адрес, родителите ще получат информация относно закупени и неизползвани купони:

https://www.lalev.org/faq

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Насочване на ученици, завършили VII клас, с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности и ученици от домове за деца, лишени от родителска грижа, и от центровете за настаняване от семеен тип и настанени в приемни семейства

Съдържание на новината:

Предвид обявеното извънредно положение в РБългария, усложнената епидемологична ситуация, издадените заповеди на министъра на здравеопазването и указанията на Министерство на образованието и науката, комисията ще приема документи от 04 май 2020 г. до 21 май 2020 г. при специфична организация на работа, която подробно е описана и публикувана, ведно с образци на заявления и списъци на заболявания, на сайта на Регионално управление на образованието – Пловдив, раздел „Новини“ и в раздел „Прием“, подраздел „ План-прием в VIII клас“

ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ – 13.03.2020

3 март-свободата на България

“Аз съм България.Вярвайте ми помнете ме и ме носете в песните си!”-с тези думи започна празникът на Освобождението в СУ”Никола Вапцаров”.Последвани от “Аз съм българче”,в изпълнение на най-малките и “Опълченците на Шипка” от седмокласниците.Вокалната група развълнува всички с изпълнението на “Хубава си моя горо”,””Боят настана” и “Къде си вярна ти,любов народна”.Директорката честити празника на всички и призова да помнят и обичат родината си,да бъдат горди с това,че са българи.

Честит празник!

На 06.12.2019г.  СУ „Никола Вапцаров” отбеляза своята 50-та годишнина с празнична програма в НЧ „Христо Ботев-1905”. В далечната 1969 г. в квартал „Гагарин” отваря врати 42-ро основно училище. Година след откриването си то получава името на големия български поет Никола Вапцаров. През годините става популярно с уникалността си при налагане на паралелки, които са единствени не само за града под тепетата, но и в страната. От 20 г. в училището се обучават ученици за професия „бижутер”, а през 2003 година се дипломират първите и единствени в България „ювелири”.50-ият юбилей на училището бе отбелязан с богата програма, продължила близо час и половина. Концертът обедини бивши и настоящи ученици и учители, които представиха различни изпълнения-песни, танци, стихотворения и приветствия.
Поздравиха всички ученици и учители по повод половинвековния юбилей на СУ „Никола Вапцаров“. Пожелаха им да следват дългогодишните традиции на училището, да имат много творчески успехи и нови постижения, да бъдат горди и достойни последователи на своя патрон! След което бе връчен почетен плакет на директора г-жа Елена Александрова по случай 50-тата годишнина на учебното заведение.

« 1 на 2 »

На 17.10.2019 учениците от 9 и 10 класове участваха в кампания за популяризиране на военната професия“Бъди войник“

Браво на нашите млади огнеборци!

10.06.2019 -Награда в категория „Директор на образователна институция“

За пети пореден път Регионалното управление на образованието отличи педагогически специалисти и школски шефове от Пловдив и областта за постигнати високи резултати. Плакет, почетна грамота и поздравителен адрес получи и г-жа  Елена Александрова – директор на  СУ „Никола Вапцаров“

 

 

Продължават събитията свързани със 50- годишния юбилей на СУ“Н.Вапцаров“, като в Деня на Европа се проведе Ден на Английския език.Бяха наградени участниците в конкурса за плакат,презентация или макет на тема „My patron-my inspiration“.Проведе се състезание „My school“между V a и Vб класове.Учениците провериха своите знания за историята на училището и патрона Никола Вапцаров чрез използване на интерактивната платформа „Kahoot“

 

 

 Спортен празник-30.04.2019г.

На 23.04.2019 г. се проведе Великденски концерт с участието на деца от всички класове. С песни,танци и стихове талантливите ни ученици поздравиха всички учители, родители и гости.

Прекрасните изделия направени от ученици и родели бяха разпродадени на благотворителния базар.

Благодарим за прекрасното настроение!

 

На 13.04.2019 г. учениците от 3. А клас проведоха Час на класа – „Съдът отблизо „ в Пловдивския апелативен съд . Децата участваха в импровизирано дело като бяха съдии, прокурори и адвокати. Запознаха се с начините за обработка на веществени доказателства и с различните професии в съда.

 

В съботната работилница сръчните вапцаровци украсяваха свещи с природни материали.

Баба Марта и 3.-ти март в училище.

 

27.02.2019- „Не на насилието в училище“

„Занаятът влиза в махалата”, или как кабинет по география се превръща в „работилница за творения”.

УСПЕХ И ОТСЪСТВИЯ ЗA ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК-V-XII КЛАСОВЕ

 

 

 

Математика в живота

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ОТ РОДИТЕЛ

*********************************************************************************************************

 На 19. 12.2018 от 17.00 ч. СУ“Никола Вапцаров “  Ви кани на  КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ И БАЗАР.

Събраните средства  ще се използват за изграждане на „Зона на младите изследователи и природолюбители“ на третия етаж в училището.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

На престижното международно състезание „NASA space challenge 2018“ , на което 130 държави едновременно се състезаваха нашите ученици – Християн Матеев – 6б, Иван Пенков – 6б  и Габриела Атанасова – 7а,  спечелиха специалната награда.

Във връзка с  националната седмица на четенето на 25.10.2018г. учениците от 5 и 7 клас представиха драматизация на мита „Ябълката на раздора“ и етюд от главата „Радини вълнения“ от романа „Под игото“. Шестокласниците споделиха с публиката  своите любими книги и герои. Накрая завършиха с игра с публиката-познай цитат от изучена творба.  Имаше награди за най-добре представилите се.

 

Проект „Иновативни училища“-2017/2018 уч.година

Месец април: Съвместен проект на 2.б и 8.а  – „Четем и творим заедно“

19.04.2018г.-Концерт под наслов „Бъди независим!“Северен“ е срещу дрогата“  се проведе в парк „Рибница “ с участието на СУ“Н.Вапцаров“-вокална група“Елисавета“ с ръководител Кирил Шопов

18.04.2018г-Иновативен час по география с г-жа Доневска-представяне на Мароко, Нигерия, Египет и ЮАР.

На 28.03.2018г. се проведе  традиционният Великденски концерт и базар.


Гости от Азия